joi, 4 iunie 2009

Putina filosofie...


Impartim intotdeauna lumea in doua parti egale: bine si rau,alb si negru,prieteni dusmani,frig si cald,dulce si amar,noapte si zi...dar totul este atat de relativ. Simt cum combinatia perfecta se afla udneva la mijloc si cum desi vrem ca totul sa fie bine,alb,pln de prieteni,dulce,zi ,lumina....ne plac si opusele lor ,ba uneori chiar mult mai mult! Simplificand analiza si scotand necunoscutele observam cu uimire ca cea mai simpla cale de a fi fericiti este sa intelegem de fapt ca totul tine de moment si ca trebuie sa traim acel moment gri,cu cunostintele din jur,intr-o atmosfera racoroasa,sa simtitm gustul dulce-amarui,pe inserat sau paote pana la rasarit...Idealul ni-l cream noi si ne lasam obsedati pana la epuizare de acesl ideal din mintea noastra bolnava...Uitam ca poate idealul odata atins paote deveni banalul cotidian...Avem teluri inalte si totusi nimic nu ne multumeste si odata atinse ajungem la ocncluzi "dar stiam ca pot ajunge aici si e doar meritul meu"... uitam cu totul de factorii din jur ce ne afecteaza zilnic si de faptul ca de la o clipa la alta ne schimbam concpetia despre viata.
La un moment dat suntem influentati de familie ,prieteni ,iubit/a sau de accidente si lucruri neprevazute...
In concluzie de ce sa ne complicam cu planuri pentru viitor si cu "lucruri serioase" cand totul este relativ si desi n urecunoastem totul ne afecteaza. Sa strigi sus si tare ca nu ,ca nu este asa....ca pe tien nimic nu te afecteaza si ca esti indiferent la ce se itnampal e de plans...Mi-e mila de tine omule indiferent si fara inima ,nu stii ce pierzi,nu stii cate sentimente si cat de mult reusesti sa te cunsoti atunci ,cat de mult reusesti sa te autodepasesti....nu simti,esti indiferent,pacat...inseaman ca vei ramane intotdeauna un mediocru...

6 comentarii:

  1. "Realismul e hrana pentru mediocritate."

    filosofie...da...pacat ca in momentele extreme filosofia nu se aplica, sau cel putin nu mai este conceputa la fel, de cei implicati!

    e dureros sa fi mediocru intr-o lume plina de extreme, de contraste..cum spuneai si tu "bine si rau,alb si negru,prieteni dusmani,frig si cald,dulce si amar,noapte si zi" ... si macar de aceste contraste ar fi impartie egal...dar nu..egalitatea e 'stramba' in cazul lor!
    cel putin eu, cred ca e mai bine sa reneg/ sa nu accept realitatea atunci cand nu e asa cum vreau eu...sa nu amestec ziua cu noaptea, frigul cu caldura..binele si raul...prefer sa le iau pe fiecare asa cum sunt, prefer sa evit griul..prefer un pumn in gura apoi o mangaiere sincera de la apropiati decat "mediocritate'/conventionalism si politete falsa dusa la extrem!
    desi banalul cotidina nu ocoleste pe nimeni (nici pe mine), incerc sa ma agat in fiecarte zi de micipe pete/puncte de culoare cintr-o mare de nonculoare!!!

    interesant :)

    aaa, si planurile de viitor...eu cred ca astea sunt esenta vietii! nu poti traii fara ele...nu poti trai clipa permanent! nu! iinportant e sa traiesti cplipa in sensul de a nu rata nici o oportunitate/ sansa atunci cand ti se iveste..altfel nu poti traii cplipa la infinit...daca nu mi-as face planuri de viitor nu as avea obiective, nu as avea un scop...o directie...ar fi imposibil!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Razvan: Sa zicem ca totusi viitorul are si n uare sens...tu maine daca mori toate palnuriel tale de viitor sunt in zadar...eu prefer sa imi fac planuri pe termene cat mai scurte...da intr-un fel si ele sunt palnuri de viitor...dar vad viitorul mult mai restrans...dc cum si in ce fel ? paote intr-o zi voi vorbi si depsre asta

    RăspundețiȘtergere
  3. chiar sunt curios sa aflu cum, in ce fel si mai ales de ce gandesti asa!
    daca as muri maine...ok...totul s-ar termina! dar nu pot trai azi cu premiza ca mor maine! nu imi pot refuza planurile/dorintele/ideile carora vreau sa le dau curs doar prin prisma faptului ca nu se stie ce va fi maine! acest maine poate fi si peste 78 de ani!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Razvan: si totusi "CARPE DIEM" ;) a fost,este si va fi un adevar:)

    RăspundețiȘtergere
  5. dar nu adevarul absolut:P si nici un mod de viata :D

    RăspundețiȘtergere