sâmbătă, 27 martie 2010

Atentie! -SIROP

Cu pletele in vant astepta ultimul autobuz.Erau orele 23:15. Era un aer rece si un intuneric dens ,ca smoala.Pe cer nu se zarea nici o lucire.Obosita si cu gandurile imprastiate se uita la ceas.Lacrimi marunte i se adunasera in colturile ochilor.Mii de ganduri contradictorii o napadeau. Rasetele oamenilor strazii nici macar nu o mai infiorau.Privea chipurile oamenilor intarziati si nici macar nu le vedea. Langa ea statea un tanar ce o privea insistent. Ochii lui pareau doi taciuni aprinsi.Dorinta din ochii sai era un spectacol de prot gust. Privirea fetei se intalni cu privirea plina de dorinta a tanarului. Lacrimile ajunse pe obrajii ei o faceau sa para ca o caprioara lipsita de aparare. Isi feri ochii si incerca sa gaseasca o scapare de imaginea infioratoare a ochilor de foc.Scapare o ragasii in venirea autobuzului. Se urca infrigurata si se aseza pe primul scaun liber pe care il vazu.Cu capul in pamant incerca sa nu ia in seama rumoarea facuta de cativa tineri guralivi. In minte inca avea imaginea ochilor plini de dorinta si se simtea oarecum urmarita. Un fior ii trecu prin tot corpul. Isi ridica privirea si in fata sa vazu aceeasi privire care o inspaimantase. Speriata isi indrepta privirea spre zambetul lui ironic. Intreaga lui persoana emana siguranta si impertinenta. Nesiguranta si tristetea din ochii ei il amuzau teribil. Se simtea ca o fiara ce isi urmareste prada. Ii vazuse teama din ochi ,dar cel mai mult il bulversase acea tristete sincera. Chipul ei cu lacrimile siroind era palid. Isi dadea seama ca privirea lui impertinenta nu o ajuta cu absolut nimic, ba poate chiar o irita. Se intreba ce patise . Ar fi vrut sa o intrebe daca o paote ajuta,ar fi vrut sa-i stearga lacrimile si sa o ia in brate. Se simtea oarecum legat de tanara cu ochi tristi. Se intreba ce culaore aveau ochii ei. Nu putea sa isi dea seama. Era o culoare cenusie precum cerul tomnatic.
Incepu sa –l analizeze si ea. Inca nu-i putea infrunta privirea de pradator. Ii anaiza silueta.
Era un tip inalt, bine legat. Avea un corp frumos desenat din cate isi putea da seama.
Tricoul mulat ii venea ca turnat. Blugii negri i se potriveau perfect pe coapse si pe picioare. Picioarele lui lungi o duceau cu gandul la un motociclist. Isi ridica privirea spre fata lui. Avea un zambet ironic si sigur, un nas drept, si doi ochi mari ,albastri si un par negru ca smoala. Se vedea ca e un rebel get beget . Poate ca daca s-ar fi simtit mi bine ar fi spus ca e un tip « bun » ,dar acum nu avea energia necesara si insistenta lui o enerva la culme.
O vazuse inca de cand ajunsese in statie. Nu era nici inalta,nici scunda. Fata de copil si mersul sigur ,putin batos il amuzase. Avea niste pantaloni trei-sferturi putin larguti si un tricou negru cu un fluture mare si verde. Tricoul se mula perfect pe pieptul plin. O pereche de tenesi cu sireturi verzi si un ghiozdan negru cu un cap de mort ii intregeau tinuta. Avea parul liber,un par blond , drept, lung pana la umeri. Ii placuse faptul ca nu era machiata ,poate avea doar putin gloss pe buze. Naturaletea ei si ochii tristi ii atrsesera privirea. Era o tipa nostima si poate ca daca ar fi zambit ar fi fost chiar frumoasa. Isi imagina gura aceea mica zambind si nu putea sa se gandeasca decat la o fetita cu codite in mijlocul naturii cu un ras sincer. Parea o persoana care obtine mereu ce vrea,hotarata si totusi care trebuie protejata. Trecuse pe langa el fara sa il vada,cu indiferenta. Nu i se intampalse niciodata sa treaca neobservat si asta il ambitionase putin.
Privirea li se intalni din nou .De data asta ea ii infrunta privirea iar in coltul buzelor ii aparu un zambet ironic si putin nervos. O vazu cum se ridica de pe scaun si cum se indreapta spre el. Simtii in nari un parfum fresh si ii placu. Sprancenele ei se arcuira intr-o intrebare nerostita ,iar atitudinea ei de arici imbufnat il amuza. Avea impresia ca o sa ii dea o palma pentru impertinenta de a o fi privit . In schimb ea cobora si il trata cu spatele. Se astepta sa isi intoarca privirea ,dar nu,bineinteles ea nu a facut asta.
Ea trecu cu usurinta peste scena din autobuz.Ingropa intampalrea fara sa-i dea atentie. Se gandea doar la ziua aceea si nu intelegea nimic . De ce ii facuse asta ?
De ce o chemase sa se intalneasca cu el ?Pentru a-i prezenta prietena oficiala despre care ea habar nu avusese.O umilise si nu intelege de ce. Tupeul si insensibilitatea lui o ranisera. Iesisera impreuna timp de o luna si acum ii prezenta iubita. Il ura ! Lacrimi neputincioase i se scurgeau pe obraji. Orgoliul ei avusese mult de suferit si faptul ca trebuise sa stea cu ei la aceeasi masa sa-i vada cum se saruta si cum se tin in brate o dadusera peste cap. Reusise sa se controleze si il uimise, lasandu-l putin dezorientat ,dar asta nu era o victorie. Se simtea ca o proasta. Nu il intelegea. O alesese pe aia. Dupa cate ii facuse,dupa ce il inselase de atatea ori,dupa ce ca atunci cand avea mai multa nevoie de cineva langa el ,ea plecase....Si in afara de asta era atat de superficiala si atat de artificiala...Cu nasul ala stramb si cu prostiile pe care le debitase tota seara ....Ah ,gandul aleia nu era decat la haine si la persoana ei,cum de o iubea pe AIA ? O comparase cu AIA ! Ironic, ea nu ar fi putu sta niciodata cu cineva atat de superficial si atat de egoist...sau paote ca...ar fi stat daca l-ar fi iubit...Si totusi de ce sa iubeasca asa ceva ? Mii de intrebari ii invadau creierul.Era obosita si frustrata ! Fatuca aia renuntase la facultate ca sa stea acasa.Nu muncea ,nu mergea la facultate ,doar statea si papa banii parintilor. ...Dumnezeule cum sa iubesti o asemenea fiinta ? Astepta un raspuns,astepta niste explicatii si niste scuze ,dar ...nimic din toate astea nu veni...Cu ce era ea mai buna ? In afara de un corp frumos nu avea nimic,cu atat mai putin creier. Era un pachet de nervi si nu reusea sa-si stapaneasca furia.Lacrimile i se uscasera sarate pe obraji. Se simte lipsita de vlaga .Lucrurile nu aveau sa raman asa ! O sa i-o plateasca si o sa il doara al dracului de tare !
Un zambet diabolic I se infiripa pe buze. Isi ridica barbia trufas si incepu sa rada. Balul mult asteptat avea sa vina si atunci ...atunci o sa i-o plateasca....
...............................
Trecuse o saptamana de la intamplare din autobuz.El se intrebase neincetat daca avea sa o mai vada vreodata pe tanara cu ochii tristi. Intamplarea facu ca in ziua aceea sa o zareasca alaturi de verisoara lui. Era ziua verisoarei lui si il invitase la un suc. Cand o vazu ramase trasnit. Nu mai era nimic din pustoaica fara aparare din seara aceea. Cu un pas sigur si un zambet hotarat fata o urma pe prietena ei in local. Un ras sincer se auzi si toata fiinta ei emana o siguranta uimitoare. Avea niste blugi si un maieu rosu care se potrivea perfect cu ochii cenusii. In urechi avea cercei din argint simpli,iar la gat ii atarna un mic amoras. Parul il avea strans in coada de cal. Ana se opri in dreptul lui si abia atunci fata cu ochi tristi il zari. Uimirea de pe chipul ei era neprefacuta. Il recunoscuse,dar teama si nesiguranta din seara aceea disparusera. Doar ochii erau inca tristi.
-Varul meu,Andrei. Prietena mea Ania.
-Buna Ania.
Tacere....
-Ania...El e varul meu ..Andrei...
Mecanic ii intinse mana.
-Buna...Andrei ?
-Ea e prietena mea cea mai buna despre care ti-am vorbit de atatea ori.
-Mda...E exact cum mi-ai descris-o,zambi Andrei putin complice.
-Ah,ati vorbit...aaaaa..despre mine ?
-Pai , cred ca esti modelul Anei in viata,incepu sa rada.Avea un ras de copil amuzat.
Ania il privii mai bine acum.Avea in ochi licariri jucause si avea niste ochi superbi ,sinceri. Totusi inca avea putina iritare. O privea la fel de insistent si impertinent. O scotea din sarite si o inhiba putin.
-Andrei e student la psiholgie.E la master ,ultimul an. In principiu vrea sa faca si doctoratul tot in psihologie. Ah ,da uitasem. E anul 3 si la drept.
Uimita ,Ania il privea cu o curiozitate neprefacuta.
-Draga verisoara iti multumesc pentru reclama de tocilar pe care mi-o faci.
-Hahahaha, tu si tocitul.Eventual iti tocesti blugii si adidasii pe motorul ala. Si mai ales ii tocesti nervii matusii. Nu ti-am spus ,e un impatimit al motoarelor si evident al vitezei. Stii cand auzi noaptea vajaitul ala infernal pe strada sa stii ca e printre toti nebunii aia . Dupa cum spuneam varul meu iubit, tocilarul familiei....tocilarul nervilor.
-hahahahaaha…Ce tea-I mai da si tu cate o tura.Recunoaste cum te rogi de mine sa te iau la cate o plimbare .
-O da.....
-Hmz....
-Bine,bine.Offf nesuferitule ! Evident ca imi plac motoarele ,doar e chestie din familie.
-Hai sa schimbam subiectul,nu vrem sa o plictisim pe prietena ta.Si ca tot veni vorba ,la multi ani pensionaro !
-Pfffffffffffffffffffffff....Vezi ca mai e putin si imbatraneste si domnisoara de langa mine...
-Eh nu stii ca eu nu imbatranesc ?Eu pe zi ce trece tot mai mult intineresc...
-Muhahahah o da..o da….Asta a fost tare….nu vezi ca ai riduri deja de baba....
-Vaaaaaaaaaaaaai dar ce mult va iubiti voi doua .
-Sa stii ca !Vere drag sa stii ca Ania mi-e ca o sora,asa ca...desi ne ciondanim noi, o iubesc mult de tot !
-Ma faci sa rosesc ! Nu imi mai face atata reclama ca isi face omul pareri gresite .
-Hmz...Cred ca mi-am facut deja o parere…
Privirea lui intensa si plina de conotatii o facura sa se simta frumoasa! Era flatata si se simtea bine in prezenta lui.Isi facuse o parere gresita despre el la inceput,dar incepea sa ii placa.Cel putin ca prieten era foarte okey.
-Ah,Ania chiar ,pana la urma ce faci ?Mergi sau nu la bal ?
-Bal ? Ce bal ?
-Pai ,faculatatea noastra organizeaza un bal foarte misto cu toti studentii din toti anii si de la toate sectiile. O sa fie foarte tare !
-Iauzi.Pai si pe mine nu ma inviti ?
-Vere ,tu vrei sa imi vrajesti colegele ?
-Spirituala tu ca intotdeauna .Sa vedem daca vreau sa iti « vrajesc » colegele...S-ar putea sa fiu eu vrajit...Cine stie ?
Ochii lui se indreptare spre Ania si o facura sa intoarca privirea si sa se inroseasca.Ana vazu toata scena si dupa cum il stia pe varul ei isi dadu seama ca facuse o pasiune pentru prietena ei. Avea sa urmeze o discutie serioasa cu varul ei.Ofta si zambi.
-Dragul meu var daca reusesti tu sa o convingi pe Ania sa mearga la bal, promit ca iti fac invitatia cu cea mai mare palcere ,ba mai mult ,vin si te iau de acasa cu limuzina.
-hahahaha.Pai bineinteles ca mergem,cu limuzina sau nu,nu Ania ?
-Eu...Eu nu stiu daca vin...
-Pai auzi ,cum sa nu vii ?De ce nu ai veni ?
O liniste brusca se aseza la masa.Zambetul ei se trnsforma intr-o grimasa dureroasa iar chipul ei prinse din nou culoarea pamantului.
-Pentru ca vine un prost !
-Ana ,te rog...
-Ce ma rogi ? Suferi pentru un prost care nu merita nici macar ...
-Inceteaza !
-NU !E timpul sa realizezi ca nu te merita,ca nu merita nimic omul ala !Auzi si tu....iese cu ea si dupa o luna de zila o cheama ,doamne ce tupeu...o cheama la suc ...cum crezi insotit de fosta –actuala-viitoare prietena....Ce zici de asta... ?
-Ti-am spus sa termini.Nu cred ca il intereseaza pe Andrei viata mea si cu atat mai putin ne-am intalnit cu el sa vorbim despre mine...
-Ba sunt chiar curios...
Neputincioasa astepta ca Ana sa ii povesteasca varului ei aventura legata de ea si Mihai.
La sfarsit ,un zambet parsiv se intinse pe chipul si in ochii lui Andrei.
-Pai si auzi...Cum sa nu mergi ?Ii dai satisfactia sa castige ? Nu Ania,draga !I- o vei plati!Iar eu te voi ajuta!
Ii facu cu ochiul.
..................................................
In ultima perioada devenisera cei trei muschetari.Erau de nedespartit.Andrei se indragostise de Ania nebuneste ,dar prefera sa-i fie doar prietenul cel mai bun.Ana incerca sa ii explice ca asa e cel mai bine desi o durea vazandu-l atat de indragostit.Renuntase la iesirile nocturne si la distractiile de- o seara. Se tinea departe de tot ce insemna anturaj rau si incerca sa ii faca toate poftele « fetei cu ochi cenusii » cum o numea din cand in cand pe Ania.
...................................................
Si veni si seara balului. La ora 21 :00 Andrei se infiintase la Ana la usa.Era imbracat intr-un costum negru care ii dadeau un famrec aparte.Parea un actor din filmele americane.Era frumos ca un inger. Ana il privi adimirativ.Ea avea o rochie lunga,grena care se termina intr-un corset cu putin sclipici.Purta niste pantofi negrii cu toc care ii ofereau eleganta. Isi zambira conspirativ si complice. Din cealalta camera iesi Ania. Purta o rochie azurie,deasupra genunchilor.Avea parul prins intr-un coc ce ii punea in evidenta gatul lung si fin.In urechi avea cercei lungi ce se termianu in doi fluturi albastri,iar la gat avea un pandativ cu fluture . Tocurile elegante ii puneau in evidenta silueta zvelta. Era frumoasa si extrem de feminina. Andrei reliza cat de mult o iubea pe femeia din fata lui. Ii intinse bratul si o invarti,obligand-o sa faca o pirueta si sa pozeze pentru el.
-Esti ....minunata !
-Multumesc...Si tu esti...plin de masculinitate !
-Spune-mi ca sunt minunat !Iti mai spun si eu odata ca esit minunata !
-Esti minunat !
-Esti minunata !
-Pffffffffffffffffffffffffff.........Plecam si noi azi minunatilor ?
-Si tu esti minuanta draga verisoara,dar...
-...Dar nu ca voi...da da da....Hai sa mergem c-avem treaba !
Coborara toti trei pana la masina.Era o limuzina neagra pusa la dispozitie de facultate.
-Ia te uita...Si sampanie incorpore...
-Draga verisoara ce nu a facut facultatea a facut soarta…
-Inteleg…Vrei sa ne imbeti?
-Nu ,vreau doar sa va simtiti bine!aaaaa...Si sa nu vad ochi tristi ca ne suparam !
-Nu o sa-i vezi !Merg sa ma distrez,nu sa plang !
-Asa te vreau !
..............................................
Locatia unde avea loc evenimentul era una pe masura asteptarilor Casa Poporului.Mii de lumini impanzeau cladirea.Zumzetul facut de toti studentii era infernal.Muzica si atmosfera erau speciale de-a dreptul. Studentii transformati in barbati la costume si studentele care mai de care mai elegante erau ca desprinse din filme.
Coborara din masina ,iar Ana pleca impreuna cu prietenul ei sa vorbeasca cu colegii si cunoscutii. Andrei o lua pe Ania de mana ,o intoarse spre el ,ii zambi ca si cum ar fi vrut sa ii dea curaj si apoi se indrepta spre intrare.In capul scarilor era el...era Mihai.Ania il stranse puternic de mana pe Andrei iar acesta isi ridica privirea.Doi ochi incruntati si nervosi il priveau cu invidie !Ochii aceia verzi si atitudinea sigura il lamurira cine e ! Langa el Se afla o femeie intr-o rochie roz ,cu un par cret lasat liber pe umeri.Era ca o Barbie superficiala. O lua pe dupa mijloc pe Ania si isi apropie buzele de urechea ei :
-Cine e stramba asta ?Prietena lui ?
Pe Ania o bufni rasul.Un ras sincer de copil.Prinsese curaj ,era mai frumoasa ca AIA si avea langa ea un barbat cu care nu avea cum sa-i fie rusine.Privirile colegelor ei si nu numai erau indreptate cu invidie si cu dorinta inspre ei.Formau un cuplu perfect.Barbatii ii invidiau si ei. Stiau ca sunt in centrul atentiei si se simteau ca niste staruri.Era seara ei de glorie.Era o victorie certa.
-Buna Ania !
-Buna Mihai !Buna Corina !
-Buna...
-Prietenul meu,Andrei,spuse fara suflare.
Andrei ii intinse mana prieteneste,dar...se lovi de o privire rece.Se prefacu ca nu observa gestul lipsit de bun simt si o lua pe Ania din zona tensioanta.
-Ea e...tipa cu care ne-am intalnit atunci iubitule ?
-Da,spuse el urmarindu-i uc privirea pe cei doi.
-E...E ..altfel...
-Mda...Este…Hai sa dansam!
Se indreptara spre ring dar...In mijlocul ringului Andrei si Ania dansau inconjurati de priviri admirative.Nimeni nu indraznea sa ii intrerupa sau macar sa incerce sa li se alature.Doar ii priveau.Era un vals.Pareau ca zboara pe podeaua lucioasa.
-Ania...Eu...
-Andrei ,te rog,nu e momentul ...
-Te rog ...lasa-ma sa vorbesc...Ma faci sa ma port ca un pusti prost !
-Eu...nu vreau decat...
-Daca te-as saruta acum ?
-..........
Buzele lui le atisnera pentru prima oara pe ale ei.Un sarut care ii dadu fiori in tot corpul.Buzele ei erau moi si dulci precum capsunile. Deschise ochii si isi dadu seama ca toata lumea ii privea. O lua de mana si o trase afara din multime. Incepuse o melodie dance si toata lumea incepuse sa danseze. Din cand in cand se intalneau cu cate un cunoscut si se opreau sa mai schimbe o vorba. El se duse sa ia doua pahare cu sampanie si o lasa in compania unor colegi. Mihai se apropie de ea si o prinse de mana.
-Ce inseamna circul asta ?
-Poftim ?
-Cine e asta ? Ce cauti cu el ?
-Ce e cu interogatoriul asta ?
-Ce a fost scena aia ? Nu stiam ca iti palce sa te faci de ras sau sa fii in centrul atentiei !
-Sa ma fac de ras ? Dar de ce ma fac de ras ?Sunt cu prietenul meu !Care este problema ta ?
-Prietenul tau ?
-Da,dupa cum observi este aici cu prietenul ei...
Doua priviri dusmanoase se intalnira.
-Andrei,nu are rost.Hai sa mergem !
-Nu Andrei te rog stai.Vrei sa discutam ?
-Nu am ce sa discut cu tine !Ea e cu mine acum !
-Oare ?
-Nu ai sa reusesti sa ma enervezi.Intalnesc copii din astia ca tien in fiecare zi !Las-o in pace !Nu intelegi ?Esti expirat !
O furie intensa puse stapanire peste Mihai.
-Iubi,aici erai...Te-am cautat peste tot.
-Corina....Hai sa...mergem...sa dansam...
Respiratia sacadata ii desconspira stare interioara.Gelozie, invidie, neputinta, nedumerire...toate astea ii afectau personalitatea de invingator continuu...
Andrei o lua pe Ania ,o anunta pe Ana ca ei pleaca si se indrepta spre iesire.
-Mergem sa ne dam cu motorul !
-Ce ?
-Mergem sa ne dam cu motorul,dar intai mergem acasa sa te imbraci.Hai !
-Andrei ,eu...
-Nimic ,hai !
...........................................
Limuzina ii lasa la fete la garsoniera.Urcara.Ania isi trase niste blugi negrii pe ea si un tricou .Isi lua geaca de piele peste si adidasii in picioare.Era din nou Ania a lui.Se apropie de ea,ii desfacu cocul ,iar parul eliberat i se lasa usor pe umeri.
-Mergem sa ma imbrac si eu si sa iau motorul.
Fara nici un fel de comentariu se urcara in taxi si mersera la el.Se imbraca in niste blugi de motociclist isi trase pe el un tricou si geaca neagra de motocilist .Parea un diavol rebel.
Lua castile si isi scoase motorul din garaj.
-Pune-ti casca si tine-te bine ! Elibereaza-ti gandurile si pregateste-te de calatoria vietii !
Ii urma intocmai sfaturile ...Viteza cu care mergea ii elibera capul infierbantat. Desi realiza ca daca ar fi gresit macar cu un milimetru curbele pe care le luau ar fi fost morti se simtea in siguranta cu el ! In ultimele cateva saptamani fusese langa ea de fiecare data cand avusese nevoie de el,iar in seara asta fusese cea de-a cincea roata doar ca sa o ajute pe ea sa se razbune !
Opri motorul la intrarea in parc.
-Coboara!
O lua de mana si incepu sa mearga.O privea cu coada ochiului.Nu avea stare .Voia s ii spuna ceva,dar se abtinea,inghitea in sec si continua sa mearga.
Ea se opri.Il privii amuzata cum el se indeparta si apoi se intorcea ,deschidea gura sa spuna ceva,se indeparta din nou si...
-Ce ai ?
-Pfffff....Am !Cum ?Spune-mi si mie ce are ALA ?
-Ce are cine ?Despre ce vorbesti ?
-Ce are ALA asa special de nu-l poti uita si indiferent de cum iti vorbeste si cum se poarta tu tot la el te gandesti ?
-Andrei...Chiar trebuie sa avem discutia asta ?
-DA !!!Trebuie !Ma enerveaza !Nu il suport !Intelegi ?
-Nici eu nu pot sa il suport !
-Da ,dar tu il iubesti !Pe ALA !
-Andrei..
-Da-mi o sansa !
-Andrei...
-Lasa-ma sa te ajut sa-l uiti !
-Andrei noi doi...
-Imi asum responsabilitatea sa esuez !Da-mi o sansa !Uita-l !
-Bine !
-Si promit ca...
-Bine Andrei !Okey !Ajuta-ma sa-l uit !
-Bine?Ai spus bine?Adica tu si cu mine…?
-Doamne ,da,adica tu si cu mine suntem oficial impreuna !Doamne parca ai fi copil !
....................................................
Urmara saptamani intregi pline de zambete,de fericire.Desi din cand in cand se mai gandea la ochii verzi,Andrei ii oferea linistea de care avea nevoie.Nu o stresa cu prezenta lui,nu o irita cu gelozii si telefoane de control.Era perfect pentru ea ! O trata ca pe o printesa !Ii facea toate poftele ,o plimba peste tot,o ducea si o aducea de la scoala,ii aducea flori si facea gesturi spontane ! Si totusi...niciodata nu stim sa apreciem ce avem...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu