marți, 3 martie 2009

Alerg dupa o himera?!




Vad 2 fluturi verzi alergandu-se innebunitor intr-un dans al cunoasterii,un dans profund,un dans innebunitor...Miracolul vietii se intalneste in dansul lor.
Zambesc, inchid ochii si astept! Le simt jocul,le simt chemarea.Ca hipnotizata ii urmez.Un clinchet de clopotel se aude incetisor.Aud o voce calda ce-mi sopteste ca e vremea sa ma trezesc, sa deschid ochii...Un vant cald de primavara imi invadeaza fiinta rece...

Deschid larg ochii,speriata de senzatia ciudata pe care o am.Nu inteleg ce se intampla,stiu ca sunt singura ,dar simt ca nu sunt singura...ma simt privita...ma simt dezbracata...Ma simt dezgolita si totusi nu mi-e rusine...ma privesc in oglinda si nu vad decat o lumina...vad cum in jurul meu totul incepe sa se deschida...negrul odata aflat in jurul meu ,in mine,in lumea din jur,acel negru profund prin care nimic nu se vede...acle negru nu mai e...incep sa disting umbre...privesc mai atent si vad siluete,vad oarecum culori...negrul s-a transformat in gri...
Vocile care inainte ma persecutau ,ma innebuneau incep sa prinda o directie..incep sa disting cuvintele,sa inteleg spusele...Incertitudinile mele legate de fluturii verzi...sunt acum ceritudini...
Dansul hipnotic al fluturilor mei m-a atras intr-un joc periculos...un dans de care mi-e frica..de care stiu ca trebuie sa fug dar spre care ma indrept cu pasii pe care ar trebui sa ii fac inapoi sau in orice alta directie...Mi-e teama ?!
Ma exalteaza ideea ca voi cun oaste ceva nou!Curiozitatea e mult mai mare...A venit primavara!Nu e vorba de anotimpul primavara...nu ! E vorba de primavara in sufletul meu!

Alerg oare dupa o himera?Inchid ochii si vad fluturii mei verZi...ma plimb pe strazile orasului ,acum cateva zile, trist,acum,plin de viata si oriunde ma uit vad aceste doua fiinte...acesti doi fluturi..si totusi cine nu stie ca fluturii traiesc doar o zi?! Sunt purtatori ai norocului sau sunt doar creatii ale imaginatiei mele bogate la fel ca aceste cuvinte fara rost...?! Sa fie oare totul fara rost?
Si totusi...fluturii mei sunt mai reali si decat mine......................



"Izvor de fluturi

Imi curg fluturi din ochii calzi,
Imi curg fluturi pe obraz.

Imi curg fluturi pe spatele rece,
Imi intra-n gura sa ma inece,

Imi curg fluturi pe nas, cand respir
Ma umplu pe fata, ma improsca cu mir.

Imi curg fluturi pe mainile slabe,
Saruta mai jos picioarele albe.

Imi curg fluturi cand te vad si tac,
Sunt plina de fluturi in stomac!

Imi curg fluturi randuri, randuri,
Din ochi, din ureche si din ganduri." Roxana Matiasi>

5 comentarii:

  1. tu sti cum danseaza fluturii? poate fac dragoste...sau poate se lupta...

    imagineaza-ti ce s-ar intampla daca unul din cei doi fluturi ar muri, ar disparea, sau daca unul ar trai si a doua zi...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Razvan:Fluturii mei verzi fac dragoste,danseaza,se joaca,hipnotizeaza...si niciodata nu va muri unul fara celalalt pentru ca depind prea mult unul de celalalt:) pe blog e o poza semnificativa cu ce reprezinta pentru mine cei doi fluturi verzi:)

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu am ochii verzi :P

    irelevant....si daca unul ar disparea, celalalt are obligatia sa continue "lupta", sa-fi gaseasca alt partener cu care sa faca dragoste, cu care sa danseze....nici macar un ochi nu depinde de celalalt, cu atat mai putin ar trebui sa depinda o fiinta de alta (fie metaforic, un fluture de altul cum spui tu...fie un om de altul)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Razvan:Cu toate astea depindem unii de altii:)desi nu ar trebui;)

    RăspundețiȘtergere
  5. ma bucur ca ti-a placut poezia mea:P si ca ti-a folosit

    RăspundețiȘtergere