duminică, 28 martie 2010

Cam asa ceva...

Era o dupa amiaza calduta de primavara. El statea confuz in fata calculatorului. Cauta solutii logice pentru viata lui care o luase razna. Felul lui libertine de a fi. Toate fetele care ii treceau prin pat. Faptul ca nu reusea sa se indragosteasca si nu mai reusea sa gaseasca un inteles pentru faptul ca isi punea intrebari pe care nu credea vreodata ca si le va pune.Pana nu acum cateva luni radea de toti oamenii care spuneau ca iubesc si ca au fluturi in stomac. El era mandru ca nu va iubi niciodata. Dar acum se intreba cum e oare sa iubesti si de ce el nu reuseste sa simta. Incepuse sa isi puna problema ca poate este defect. Punea in balanta toate intamplarile din ultimele luni , toate lacrimile pe care le provocase si toate minciunile pe care le spunea la fiecare fraza. In tot ce pana acum luase in ras incepea sa vada doar partile bune ,doar sentimentele pure . Lacrimile erau de inger si binecuvantari pentru ochii care le eliberau. Gesturile indragostitilor erau flori de primvara si forta de trai. Oriunde intorcea capul vedea scene de dragote ,tandreturi ,iar faptul ca primvara venise …scosese din casa cuplurile fericite.
Se simte trist…fara o parte importanta din el . Sta in fata calculatorului si tasteaza. Flirtreaza cu diverse fete. Se gandeste ca paote in seara asta va da lovitura la o alta. Blonde ,brunette, roscate ,satene….cu ochi caprui ,cu ochii verzi ,cu ochii albestri ,cu ochii negri…..Multora le-a uitat numele ,altora le-a uitat fata….Trece pe strada pe langa ele ,ele il salute iar el e confuz….Plictisit de prostia lor se indreapt spre ferestra. Priveste pe geam… O vede pe una din multele fete care i-au trecut prin pat. Daca isi adduce aminte s-au simtit destul de bine darn u intratat de bine incat san u uite cum o cheama si sa si-o doreasca din nou in pat.
Zambeste ironic. Cine sunt ele si ce naiba au cautat in viata lui? Aiurea total. Intotdeauna a evitat sa se intrebe de ce si sa isi faca probleme cu privire la sentimentele altora, dar acum nu stia nici el ce il apucase. Fuck the rest and live youre life!!!! Dar….La naiba cu intrebarile si cu prostiile astea. Stia ce ii trebuie. O femeie in care sa isi elibereze frustrarile. Statea de zile intregi in casa nebarbierit ,nearanjat…Era timpul sa iasa la agatat. Se gandea cum trebuie sa fie azi. Da ,astazi va fi melancholic si romantic asa ca intra in baie, isi facu un dus, se aranja cat de cat (app arata ca un rebel ,dar atat de frumos incat orice femeie ar fi fost ori pe invers ori nebuna san u il priveasca) si apoi se duse la vecina lui si o ruga sa ii imprumute catelul la o plimbare (un pic de inspiratie …sorry K).
Cand a iesit din bloc a ridicat ochii inspre cer si a inspirit adanc. Un miros ciudat de familiar si care ii reamintea de copilarie il lovi. Apoi isi indrepta pasii inspre parc. El ,care de obicei nu dadea pra multa importanta detaliilor legate de cadrul in care se afla a fsot izbit de parfumul pamantului si al copacilor infloriti. Natura renastea si para odata cu ea si el. Catelul latra nervos. Vazuse o catelusa simpatica si ii atragea atentia ca simtea nevoia sa “socializeze”. Barbatul a inceput sa rada cu o pofta nebuna de viata ,de parca nu ar mai fi ras de mult . Simtea nevoia sa alerge , sa “zburde” ca un nebun. Priviri pline de dorinta se intorceau inspre el. Femeile il priveau fie ca erau singure sau cu un iubit de man ail priveau pline de speranta, dar el nu le vedea. Privea doar catelul care “socializa” de zor si copacii infloriti. Uitase ca iesise sa “agate” …uitase ca timpul trecea …era doar el cu …EL . Nimic nu conta. Mergea privind cerul senin si se lovi destul de dur de ceva…de fapt de cineva. O injuratura ii scapa printre dinti. Isi pironi privirea peste “obstacol” si vazu o …fata cazuta in fund.
-Auci! Scuze…Nu eram atenta…
-Hmmm….Ar trebui sa te trimit la dracu…m-ai lovit.
Fata se incrunta.
-Am spus imi pare rau.
-Asa si?
-Mda..nimic…las-o asa…Multumesc apropos pentru ajutorul dat sa ma ridic…
Fata se ridica nervoasa din praf se scutura putin si il impinse trecand pe langa el fara macar sa il priveasca.
Atitudinea ei il amuza teribil intratat incat icnepu sa rada cu o pofta nebuna.
-Hei …Hei…intoarce-te imi cer scuze,bine? Nu trebuia sa iti vorbesc asa….
Fata nu se opri din mers. Era destul de nervoasa. Gestul si vorbele lui o iritasera exagerat de mult. Se gnadi sa plece cat mai repede de acolo pentru a nu rabufni. Rasul lui nu facu decat sa ii inrautateasca starea de iritare.
-Draguta ,opreste-te…Hai sa o luam de la inceput.
Nimic,nici un raspuns, dar catelul scapat din mana din cauza bufniturii alerga direct inspre fata si o lua de picior.
-Aha intai stapanul ,apoi potaia . Ia-ti monstrul te rog de pe mine.
“Stapanul” alerga razand…
-Deh, intelege si el un lucru ….trebuie sa opreasca “dusmanul”.
Prinse catelul si apoi ii intinse amical mana. Fata privea confuza mana. Isi inalta privirea inspre fata “agresorului impertinent” si il privi concentrate. Privirile li se intalnira. Catelul incepu sa latre. Cei doi incepura in acelasi timp sa rada.
-Offff….okey okey …am inteles potaie nesuferita …fac pace cu stapanul tau. Haios prieten si hotarat avocat ai .
Zambetul sincer de copil si ochii senini il lovira. Isi aminti de ce iesise in parc ,doar ca…doar ca pe ea nu stia daca o dorea ca femeie sau dorea sa o prtejeze. Parea neajutorata, parea ca are nevoie in permanenta de cineva care sa o fereasca de “obstacole” implantate in pamant …ratacite . Ar fi vrut sa o faca sa palnga pentru ca mai apoi sa o imbuneze si sa o tina in brate. O privea , se gandea ca e un prost si ii venea sa isi dea doua palme. Ceva nu era in regula cu el si nu intelegea ce.
-Mda…prietenul meu nu e de fapt al meu …e al unei vecine…. L-am scos la plimbare ….
-Aha…adica l-ai imprumutat ca sa iesi la agatat, am inteles. Adevarul e ca daca stau bine sa ma gandesc daca stapanul nu face ravagii,desi nu cred ca este cazul , catelul asta ar face in mod sigur victime printre femei.
Incepu sa rada cu pofta. O privea mirat. O amuza gestul lui darn u o deranja prea tare. Ii spsese practice ca el arata bine si ca poate avea orice femeie isi doreste… Era incredibil de sincera si de …indiferenta la …el . Era putin in dubii.
-Sa inteleg ca ai cunsocut multi ca mine?
-Nu chiar… Adica genul care sa imprumute catelul vecinei ca sa agate da, dar care sa arate ca tine nu . Zambi larg. Te rog , nut e umfla in pene, nu sunt interesata de tine ,doar ca ma amuza faptul ca ai recurs la asemenea prostii. Nu pari genul ala.
-Aha. Pai si ce gen par atunci?
-Pari genul care isi ia motorul si omoara strazile,care e indifferent la factorii externi si care agata doar de dragul de a agata,care se indragosteste usor dar se vindeca la fel de usor.
-Esti la psihologie cumva? Sunt un fel de cobia pe care incerci sa iti verific abilitatile?
-Nu , mi-ar fi placut sa fiu la psihologie ,dar nu sunt. Doar ca asta imi inspiri. Imi cer scuze ,poate am fost prea indrazneata. E un defect al meu sa vorbesc prea liber sis a uit sa imi tin gura.
El o privi cercetator. Nicio urma de falsitate. Era sincera. Era enervant de sincera. In alt context poate ar fi dorit sa o cunoasca mai bine sis a o aibe ca prietena,dar el nu avea prietene femei. O privi mai atent. Nu era tocmai genul lui. Nu era prea inalta ,dar nici mignona, avea pe undeva pe la un metro 60 cm, parul prins intr-o coada de cal nici prea lung ,nici prea scurt, purta un tricou negru simplu, nist blugi conici ,negri ,un fel de rock-erita ,pielea alba parea ca de bebelus. Ar fi dorit sa o atinga ,sa se convinga de catifelarea ei. Ochii fetei erau …erau ciudat de sinceri ,darn u reusea sa le distinga culoarea. Nu se putea concentra supra culorii lor. Avea o expresie de copil rebel ,dar care la primul cuvant rautacios era gata sa se ascunda in cochlie si sa inceaapa sa planga. Parea fragile, casabila…
Ea il privea cu interes. Avea ochi inteligenti,cu sprancenele arcuite in semn de hotarare si pareau ca ascund ceva. Buzele moi ,putin carnoase ii dadeau un aer de senzualitate. Fata lui era in acelasi timp o fata de barbat ,dar si de copil. O vrajise inca de cnad ii intalnise prima oara privirea. O subjugase. Doare s ail tina in brate. Stia in adancul ei ca el ar fi facut-o sa sufere ,ca nu era tipul care cauta stabilitate ,dar o atragea ca un magnet.
In loc sa mai stea s ail priveasca isi privi ceasul , scaparea ei…intarsia la intalnire .Damn, pentru un necunoscut. Ufff era cazul sa plece ,si cat mai repede.
-Uffff…aaaa…e cam tarziu trebuie sa plec …Succes la agatat. Ii facu complice cu ochiul.
-Stai,paote ne mai vedem, ce zici de un numar de telefon sau nu stiu o adresa ceva…
-Zic ca NU. Rezist ispitei de a fi “agatata” de un demon si de stapanul sau. Eu chiar ma grabesc ,ciao.
-Ciao.
Privi in urma sa plin de ganduri ce se loveau cap in cap. O lasa sa plece.Si in timp ce privea in urma ei vazu o blond ace il privea insistent si …isi continua planul cu care pelcase defapt de acasa. In noaptea asta avea treaba si nimic si nimeni nu il va distrage de la asta. Privi catelul si ii zambi spunandu-I “lets’ have some fun and make sex”.

2 comentarii:

  1. ar trebui sa faceti un parteneriat! era mai comod sa treci un link, decat sa povstesti atata.

    RăspundețiȘtergere
  2. pentru ca e povestea mea ...nu a lui:)) si pentru ca doar m-a inspirat...nu a compus intreaga poveste;)

    RăspundețiȘtergere