sâmbătă, 19 iunie 2010

ROMANIA TREZESTE-TE!!!!!

Ma uit la cum era i ntrecut. Poate ca viata era mai grea, paote ca nu aveau tehnologia noastra, poate ca nu toti oamenii aveau masini, dar totul era altfel. Mi-ar fi placut sa ma fi nascut in alte timpuri, mai devreme. Oamenii erau atunci altfel, mai uniti, existau prietenii ,existau OAMENI. Acum totul este atat de individualist. Cand crezi ca ia gasit n prieten care sa te inteleaga, care sa te respecte, care sa nu iti reproseze, te intorci cu spatele si simti un cutit infipt in spate. Fiecare e pentru el. Nimeni nu se preocupa de "seamanul" lui, nimanui nu-i pasa. Ma uit in jur si vad fete mascate de un zambet rece si suflete batrane. Putini sunt cei care fac ceva doar pentr ca le place si nu pentru ca trebuie si e necesar. Mai nimeni nu isi urmeaza visele si pe parcurs majoritatea uita sa fie ei ..sa fie copii,uita sa viseze.
De ce am ajuns astazi asa? De ce democratia, libertatea , in loc sa ofere locuri de munca, spitale accesibile tuturor, hrana si locuinte pentru tata lumea...de ce tot ce a fost udat de sange este acum blasfemiat? Sa fie oare blestemul ce planeaza asupra poporului astuia, si pe buna dreptate de prin anii '90.
Va amintiti? Nu nu aveti cum...Nu cei ca mine...Nu cei mici. Noi invatam din cartea de istorie cum pe data de 25 decembrie 1990 doi batrani, care , e adevarat au facut mult rau, au fost executati prin impuscare.
Acum, in plin secol al democratiei , la putere este demagogia. Toata lumea comenteaza, toata lumea stie politica, toata lumea vorbeste, isi plange nemultumirea, dar bineinteles, nimeni nu face nimic.
Cand eram mica visam la o lume buna, poate putinele momente in care am crezut in "norisori roz". Credeam intradevar ca cei buni obtin ceva bun din lume iar cei rai ce e rau. Am crescut cu speranta asta si observ ca .....ne meritam soarta. Ne e frica sa spunem ce vrem, ne e frica sa ne urmama visele , sa luptam pentru ceea ce credem...Suntem lasi, un popor de lasi.
Stiu cateva persoane care se invart in mormant de ciuda ca au murit pentru credinta lor , pentru ca noi si urmasii nostri sa traim mai bine ...
Doar himere...Vise pierdute ...Sperante ingropate...

Un comentariu: